Leswijze

Leren zwemmen is in ons land vol met water enorm belangrijk. Niet alleen wonen wij in een waterrijke omgeving maar in de zomer zoeken we het water in de buurt van Eindhoven of aan zee ook graag op. Dat is de reden dat het belangrijk is dat kinderen al op jonge leeftijd leren zwemmen. Zeker nu het schoolzwemmen afgeschaft is blijkt dit steeds meer van belang.


 

Vanaf 4 jaar kan uw kind zwemles volgen bij de Eindhovense Reddingsbrigade. In het eerste traject zal uw kind watervrij gemaakt worden. Rustig leren wennen aan het water in een badje waar uw zoon of dochter gewoon kan staan. Onze instructeurs hebben veiligheid en het wegnemen van angst hoog in het vaandel staan. De zwemlessen duren 45 minuten en kunnen gevolgd worden in de zwembaden de Tongelreep of het Ir. Ottenbad in Eindhoven.
 

Nadat uw kind het  plezier in het water gevonden heeft start de voorbeiding voor het A-diploma. Na het behalen van zijn of haar eerste diploma kan de cursist doorstromen naar diploma B.
 

Na het behalen van diploma B (of voor degenen die deze diploma’s al in het bezit hebben) biedt de Eindhovense Reddingsbrigade de mogelijkheid om brevetten voor Reddend Zwemmen te halen. Deze brevetten zijn erop gericht op naast jezelf ook anderen te kunnen redden. Uiteraard blijft plezier ook bij deze diploma’s hoog in het vaandel staan.
 

Dit is ook de fase dat het voor oudere leden interressant wordt om deel te nemen aan de zwemlessen. De cursisten worden getraind in het uitvoeren van reddingen met diverse reddingsmiddelen zoals een rescue tube en een werpzak.  Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid om de geleerde technieken in wedstrijdverband te beoefenen bij ons EhaD-team. Hier wordt de cursist uitgedaagd om een waterongeval binnen vier of zelfs twee minuten op te lossen (van het zien van het ongeval tot het verzorgen van de slachtoffers die op de kant gebracht zijn).  Ook bestaat de mogelijkheid om aan te sluiten bij onze bewakingsploeg en evenementen (bijv. Sterren Springen of Bon Bini Beach) mee te bewaken en rampenoefeningen uit te voeren.
 

Tijdens de zwemlessen wordt de cursist steeds begeleid door dezelfde vaste instructeur. Bij het doorstromen naar andere diploma’s kan de instructeur echter wel wijzigen. Onze vereniging bestaat volledig uit vrijwilligers en iedere instructeur heeft een Verklaring Omtrent Gedrag in bezit.
 

Meer informatie nodig, neem dan eventjes contact op of kom langs op de baden.
Wij geven les op de volgende tijdstippen.

 

Maandagavond (Tongelreep):

18.00 - 19.00 Zwemlessen watervrij maken

19.00 - 19.45 Jeugd

19.45 - 20.30 Jeugd & Seniorleden

 

Dinsdagavond (Ir. Ottenbad)

17.45 - 18.25 Zwemlessen watervrij maken t/m zwem ABC

18.25 - 19.05 Zwemlessen watervrij maken t/m zwem ABC

 

Dinsdagavond (Tongelreep)

20.00 - 21.00 Kaderleden/Instructeurs

 

Donderdagavond (ir. Ottenbad)

20.00 - 20.45 Zwemlessen watervrij maken t/m zwem ABC

20.45 - 21.30 Seniorleden